Hem / Aktuellt / Nu blir Valhallavägen Sveriges mesta laddgata

Nu blir Valhallavägen Sveriges mesta laddgata

150 laddplatser ska installeras på Valhallavägen i Stockholm. På Värdsmiljödagen den 5 juni invigs de första 60, i närvaro av digitaliserings- och energiminister Khashayar Farmanbar (S).

Bakom etableringen som gör Valhallavägen i Stockholm till Sveriges mesta laddgata står företaget Milepost, som erbjuder laddning som en tjänst för både elbilsägare och för kommuner. På Världsmiljödagen den 5 juni invigs en första etapp om 60 platser, av det som under hösten kommer att bli totalt 150 laddplatser.

Satsningen har fått investeringsstöd genom Klimatklivet, som finansieras av Naturvårdsverket och Europeiska unionen.

– Vi är otroligt glada att vi blivit tilldelade investeringsstödet från Klimatklivet. Det gjorde det möjligt att hålla en hög takt och det är ett viktigt och relevant sammanhang, säger Åsa Johansen, marknads- och kommunikationschef på Milepost.

Viktig och relevant är även Världsmiljödagen, menar Åsa Johansen.

– Världsmiljödagen är en viktig dag för att öka kunskapen och sätta fokus på att vi alla måste hjälpas åt för att skapa hållbara städer. Det är i samarbete mellan offentliga och privata aktörer som vi snabbast kan ersätta dagens fossilbilar med elbilar.

Vid invigningen deltar Sveriges digitaliserings- och energiminister Khashayar Farmanbar (S). Tillsammans med bland annat Cecilia Routledge från CTEK och Naturvårdsverkets Stefan Nyström medverkar Khashayar Farmanbar i ett panelsamtal om vad som behöver göras för att skapa en snabbare utbyggnad och mer tillgänglig laddinfrastruktur i takt med att elbilarna blir allt fler.

Nästa steg för Milepost är att fortsätta öppna laddgator i urbana miljöer i ett flertal kommuner. Företaget har som ambition att driftsätta uppemot tusen laddplatser till början av 2023, berättar Åsa Johansen.

– Vi har en väldigt hög ambitionsnivå, och det beror på att vi ser det som avgörande för omställningen till elbilar att göra laddning tillgängligt även för dem som bor i lägenhet i våra städer, inte bara för villaägare eller på stora shoppingcenter. Laddning ska vara tillgänglig där du arbetar och bor eftersom det är där bilen står mest stilla.

 

Dela inlägg:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rekordstort engagemang för Världsmiljödagen

Engagemanget var stort i hela landet när Sverige stod värd för Världsmiljödagen den 5 juni. Totalt genomfördes fler än 1 900 aktiviteter över hela…

10 000 sluter upp för att lyfta Öresund

På 30 år har Öresund gått från ett utslaget hav till ett levande havsområde. På Världsmiljödagen 5 juni genomför föreningar på båda sidor sundet…

Framtidens röster ger barnen verktyg att påverka världen

Barn och unga bjuds sällan in i samtalet om en hållbar värld – trots att framtiden är deras. Detta vill Framtidens röster ändra på….