Hem / Aktuellt / Rekordstort engagemang för Världsmiljödagen

Rekordstort engagemang för Världsmiljödagen

Engagemanget var stort i hela landet när Sverige stod värd för Världsmiljödagen den 5 juni. Totalt genomfördes fler än 1 900 aktiviteter över hela landet under eller i anslutning till Världsmiljödagen.

−Bilden av Sverige som ett föregångsland i många miljöfrågor är stark runtom i världen. Det engagemang som vårt civilsamhälle har visat under Världsmiljödagen kan vi alla vara stolta över, säger Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket.

Under dagen har aktiviteter genomförts digitalt och fysiskt i hela landet. Fler än 110 företag, ideella föreningar, myndigheter, kommuner och skolor och andra aktörer engagerat sig genom aktiviteter med fokus på en hållbar livsstil. Exempelvis har skräpplockningar arrangerats över hela landet, Sveriges längsta laddgata invigdes i Stockholm och i Malmö genomfördes en manifestation för att hylla Öresunds naturvärden initierad av flera organisationer från såväl Sverige som Danmark.

−Tillsammans har vi under årets Världsmiljödag visat på mängder av små och stora åtgärder och livsstilsförändringar som tillsammans pekar på vikten av att vi tar hand om vår enda jord. Dagens aktiviteter inspirerar och sporrar till hållbarare vanor i vardagen, säger Björn Risinger.

Här är några av aktiviteterna:

Naturum Öresunds manifestation för en levande havsområde.
Digitaliserings- och energiminister Khashayar Farmanbar inviger Vallhallavägens nya laddgata.

 

UNEP-ledaren Inger Andersen intervjuas på Gröna plattan på Sergels torg i Stockholm.

 

 

Dela inlägg:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

10 000 sluter upp för att lyfta Öresund

På 30 år har Öresund gått från ett utslaget hav till ett levande havsområde. På Världsmiljödagen 5 juni genomför föreningar på båda sidor sundet…

Framtidens röster ger barnen verktyg att påverka världen

Barn och unga bjuds sällan in i samtalet om en hållbar värld – trots att framtiden är deras. Detta vill Framtidens röster ändra på….

Se kampanjfilmen – Vad gör du den femte juni?

Vad gör du den 5 juni? Det är temat på den kommunikationskampanj som rullar i syfte att väcka ungas engagemang för Världsmiljödagen 2022….