Hem / Aktuellt / Sergels torg förvandlas till Gröna plattan

Sergels torg förvandlas till Gröna plattan

Sergels torg blir en grön oas mitt i Stockholm city under Världsmiljödagen. Biologisk mångfald, cykling, trädgårdspyssel och många gäster och samtal finns på programmet.

 

Det är Stockholms stad som gör om Sergels torg till Gröna plattan 2-5 juni, i samband med Världsmiljödagen och FN-konferensen Stockholm +50, som arrangeras i Stockholm 50 år efter att den startades i Stockholm 1972.

-Stockholm har kommit långt sedan den första miljökonferensen för 50 år sedan. Luften är renare, vattnet friskare och våra klimatutsläpp lägre. Men vi har mer att göra, och måste göra jobbet tillsammans. Staden, stockholmarna och övriga aktörer. Jag ser fram emot att Gröna plattan kan bli en mötesplats och kanske startskottet på framtidens gröna Stockholm, säger Katarina Luhr (MP) miljö- och klimatborgarråd.

Under dagarna kommer programledaren Fritte Fritzon prata med en rad miljöforskare och experter och det finns även möjlighet att träffa personer som arbetar med miljö- och hållbarhets frågor i Stockholms stad. På torget byggs även en trädgård där man kan lära sig om biologisk mångfald och en cykelhubb. För de yngre besökarna anordnas bland annat trädgårdspyssel och besök av Vattenmannen och Speed.

Läs mer om Gröna plattan på Stockholms stads webbplats.

Dela inlägg:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Rekordstort engagemang för Världsmiljödagen

Engagemanget var stort i hela landet när Sverige stod värd för Världsmiljödagen den 5 juni. Totalt genomfördes fler än 1 900 aktiviteter över hela…

10 000 sluter upp för att lyfta Öresund

På 30 år har Öresund gått från ett utslaget hav till ett levande havsområde. På Världsmiljödagen 5 juni genomför föreningar på båda sidor sundet…

Framtidens röster ger barnen verktyg att påverka världen

Barn och unga bjuds sällan in i samtalet om en hållbar värld – trots att framtiden är deras. Detta vill Framtidens röster ändra på….