Hem / För aktörer

Så kan ni medverka

Världsmiljödagen är öppen för alla. Det finns många sätt och nivåer att engagera sig på. Ni avgör själva vad som passar bäst för er. Ingen aktivitet är för stor eller liten, bred eller smal. Alla insatser räknas – alla kan göra något.

Sveriges värdskap för Världsmiljödagen 2022 skapar en unik nationell och global plattform. Här kan din organisation visa upp ert miljöarbete för resten av världen och sprida inspiration kring hur vi lever hållbart i samklang med naturen. Det ger en fantastisk möjlighet att synas i ett större sammanhang och göra bestående avtryck i klimatfrågan.

Så hur kan ni medverka? Det är helt upp till er. Världsmiljödagen är öppen för alla och det finns många olika sätt och nivåer att engagera sig på. Ni kan välja att paketera om en redan befintlig aktivitet eller att skapa något helt nytt inom ramen för årets tema Only One Earth – En enda jord. Era egna förutsättningar avgör i vilken form och omfattning ni vill delta.

Vi kommer löpande fylla på denna sida med information och material för att hjälpa er aktörer att sprida era aktiviteter kring Världsmiljödagen. Här kommer vi också ge information om UNEP:s globala kampanj för temadagen och hur ni som aktörer kan använda den och det material som tagits fram.

Anmäl din aktivitet här.

Kampanjmaterial

Världsmiljödagen är ett fantastiskt verktyg för att ställa om till en hållbar framtid. Vi vill sprida engagemang och medvetenhet om denna viktiga dag – och här behöver vi er hjälp. Därför tar vi fram information och material som ni som ordnar aktiviteter kan ta del av och använda. Här hittar du den svenska logotypen som det är fritt för alla aktörer att använda sig av i sin kommunikation om Världsmiljödagen. 

Behöver du hjälp?

Om ni har frågor, behöver hjälp eller vill bolla idéer är det bara att höra av er.

Kontakta oss på varldsmiljodagen2022@naturvardsverket.se

Aktiviteter

Hitta spännande aktivitet att delta på.​

Här hittar du evenemang, utmaningar och föreläsningar att vara med på digitalt eller där du bor.
Aktuellt

Senaste nytt relaterat till Världsmiljödagen.​

Här hittar du alla nyheter och initiativ kopplade till Världsmiljödagen 2022. En djupdykning i vad som händer just nu.