Hem / Om Världsmiljödagen

Temadag som förenar vår planet

Världsmiljödagen firas varje år över hela världen den 5 juni. Det är en global kampanj som instiftades på FN:s miljövårdskonferens i Stockholm 1972. Syftet är att öka kunskapen och mobilisera handlingskraft kring aktuella miljöfrågor. Dagen arrangeras av FN:s miljöprogram UNEP, varje år med ett specifikt tema och ett nytt värdland. 
Grön jordglob
Person som håller en planta och jord

Sverige värdland 2022

År 2022 är Sverige värd för Världsmiljödagen. Samma vecka står Sverige värd för det globala FN-mötet Stockholm+50. Tillsammans ger Världsmiljödagen och Stockholm+50 en unik möjlighet för organisationer, myndigheter och företag att visa sitt arbete för att göra skillnad för miljön och inspirera en global publik.

Syftet med Världsmiljödagen är att skapa engagemang hos allmänheten för viktiga och aktuella miljöfrågor. Under dagen kommer det att genomföras ett stort antal aktiviteter över hela landet. Naturvårdsverket har uppgiften att samordna de aktiviteter som kommer att äga rum.

Tillsammans kan vi göra skillnad
– för vår enda jord

Inför Världsmiljödagen 2022 ordnas det en mängd aktiviteter från norr till söder. Håll utkik under Aktiviteter för spännande initiativ och evenemang. Tillsammans kan vi göra skillnad.
Aktiviteter​

Hitta spännande aktiviter att delta i

Här hittar du evenemang, utmaningar och föreläsningar att vara med på digitalt eller där du bor.
Aktuellt​

Senaste nytt relaterat till Världsmiljödagen

Här hittar du alla nyheter och initiativ kopplade till Världsmiljödagen 2022. En djupdykning i vad som händer just nu.